woensdag 9 januari 2013

Onze Kerstavond menu

Op kerstavond zijn we gezellig thuis en koken we wel eens een lekker potje.
Nu doordat Kurt nu al een eindje de feestelijke keuken volgt in SNT werd het een super menu echt waar.
We hadden wel 3 dagen voorbereiding nodig om alles klaar te krijgen en om op het moment zelf ook te kunnen genieten.
dit werd het :

Apéro:
Lekker Frexienet
Tortilla met zeevruchten
Carpaccio van  Japanse eryngi met ganzelever en uienconfituur

De klassieke rauwe groentjes met dipsausje
anjovisjes
olijfjes


Velouté van wortelpeterselie met oesterzwammen en vanille olie


Zeebaars met crème van butternut en gefrituurde paarse aardappel

Fazant met een lasagne van bospaddestoelen, aardpeer crème, gebakken witloof, groene kool met spekjes, Peertjes van het huis in rode wijn en een overheerlijke veenbessensaus.


Stukje ijstaart

Het was enorm lekker, super content dat hij zo'n mooi menutje samen stelde, maar toch een beetje teveel werk in combinatie met drie meisjes rond je oren.
Volgend jaar mag het even lekker zijn maar met 2/3 minder werk.
Jammer genoeg besliste Kurt om geen volgende module te starten in februari.  Ik vind het heel jammer omdat hij dan toch eens iets deed, nu krijg ik hem weer met geen stokke meer buiten s avonds.
Soit hij doet het voor de vlottere gang van zakens s avonds met de kids maar voor mij was totaal geen probleem.
Ik zal zeker mijn ontspanning en sport niet laten!

voila zi ik denk dat dit het eerste uitgebreide cullinaire blog berichtje is.

receptjes mag je steeds vragen.

Toedeloe Isabelle

1 opmerking: